Salı, 08 22nd

Çarşamba, 03 Aralık 2014 23:06

Tatvan’da Sahil Düzenlemesi Yapılacak

Tatvan ilçesindeki sahil yolu ve park ile bahçelerde çevre düzenlemesi çalışmaları başlatılacak.

Açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Van Gölü’nün Tatvan sahil kesiminde dolgu çalışmaları başlatacaklarını ve sahil yolunda çevre düzenlemesi yapacaklarını söyledi.

Sahil yolunda gelişi güzel yapılan yapılar ve bırakılan kulübelerin kaldırılacağını ifade eden Aksoy, “İşletme Mahallesi’ndeki İşletme Parkı’nda kulübe kuran tüm vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık ve kendilerini toplantıya davet ettik. Yaptığımız toplantılarda yazılı ve sözlü ikazlarımızı yaptık ve oradaki tüm kulübeler kaldırılacak. Geriye kalan yerler ise sahildeki projemiz kapsamında yapılacak olan döküm ve dolgu alanındaki işlerimizi etkilemeyecek şekilde çalışmalarımızı başlatacağız. Sahil projemiz kapsamında, sahil alanındaki düşük yerler, yapılacak olan dolgularla düzleştirilecek. Yeşil alanlarla mesire ve piknik alanları belirlenecek. Ailelerimizin rahat edebileceği yerler oluşturulacak ve çay bahçeleriyle çocuk oyun alanları olacak. Sahil kesiminde ise konaklama yerleri belirlenecek. Amacımız, Tatvan’a yakışır bir sahil düzenlemesi yaparak, görsel alanda da ilçeye prestij kazandırmaktır. Çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımız hafta sonlarını burada değerlendiriyor. Biz burayı ülke ve dünya geneline açarak turizme de büyük ölçüde katkı sunacağız” dedi.

Okunma 3468 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Aralık 2014 18:52

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan’da Sahil Düzenlemesi Yapılacak