Perşembe, 10 19th

Cumartesi, 06 Aralık 2014 19:23

Tatvan Belediyesi Çiçek Dikimi Çalışmalarına Başladı

Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan park, cadde, kavşak ve refüjlere mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına başladı.

Kenti daha yeşil ve yaşanılabilir bir hale getirmek amacıyla, peyzaj çalışmaları kapsamında, kent merkezinde bulunan cumhuriyet caddesi orta refüjde, parklarda,  kavşaklarda,  sahil yolunda  ve yeni çarşı mevkiinde belediye tarafından mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında toplam 100 bin adet mevsimlik çiçek dikiminin yapılacağını ifade eden başkan Fettah Aksoy  "Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak,  korumak ve bu güzelliklere katkıda bulunmak amacıyla farklı alanlarda çalışmalarımıza devam ediyoruz.İlçemiz Cumhuriyet caddesinde bulunan orta refüj, kavşaklar,  sahil yolu ve sahil parkı şehrimizin öne çıkan güzide mekanları ve vitrinleridir.Dolayısıyla çalışmalarımız kapsamında şehrimizin görüntüsünü canlandırmak, yeşil dokusunu korumak ve daha rahat bir nefes almasını sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan  noktalarda çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarına başladık.Bu kapsamda belirtilen noktalara farklı çiçek türleri kullanmak üzere toplam yüz bin adet mevsimlik çiçek dikmeyi planlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Peyzaj çalışmaları kapsamında İpek, Kadife, Mine, Yıldız, Ateş, Gala, Gazanya ve Petunya çiçekleri olmak üzere toplam 8 farklı çiçek türü kullanılacak.

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan Belediyesi Çiçek Dikimi Çalışmalarına Başladı