Pazar, 04 22nd

Cuma, 23 Mart 2018 20:34

Tatvan'da Cenaze Yıkama Kursu Açıldı

Tatvan'da bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu 2. defa açıldı.
Tatvan Belediyesi ve halk eğitim merkezinin girişimi ile bayanlara yönelik açılan gassallık kursuna bayanların yoğun talebi oldu. 2 hafta süren kursta başarılı olanlara gassallık sertifikası verilecek.

Bayan eğitimciler nezaretinde tamamlanan kursa katılan gassallık adayları uygulamalı gördükleri eğitimden çokça memnun kaldıklarını belirttiler. Açılan kursta eğitim veren Tatvan Belediyesi çalışanı Sevgi Güler ve Canay İnci, kurs boyunca ölünün sekerat anından yıkama, kefenleme ve defnedilene kadar geçen sürede nelerin yapılacağıyla ilgili eğitimin verildiğini ve bu konuda toplumun bilgisiz olduğunu gerek Tatvan gerekse de Türkiye’nin her yerinde bayanlara ve erkeklere yönelik gassallık kurslarının açılmasının gerekli olduğunu belirttiler.

Gassal hocaları “Tatvan'lı bayanlar tarafından cenaze yıkama kursunun açılması talep edildi. Bizler de bu talep doğrultusunda böyle bir kurs açtık. 2 haftada 32 saat boyunca, ölünün sekarat anından yıkama, kefenleme ve defnedilene taziyesine kadar geçen sürede nelerin yapılacağıyla ilgili eğitim verdik. Her yerde böyle kurslar açıklamasını temenni ediyoruz. Çünkü herhangi bir deprem, afet, savaş gibi bir durumda, ölülerimizin son görevlerini yaptıracak birkaç bayanın olması gerekmektedir. Bundan dolayı da biz bu kursu açtık ve talepler üzerine halkımızı bilgilendirmek amacıyla açmaya devam edeceğiz. Bu konuda en çok emeği geçen Sayın Belediye Başkanımız Fettah Aksoy ve kursumuzu açan her konuda desteğini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Kazım Acar'a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz ” diye konuştular.

Buradasınız: Anasayfa GÜNCEL Haberler Tatvan'da Cenaze Yıkama Kursu Açıldı