TATVAN'DA ALARM VERİLDİ, BELEDİYE EKİPLERİ KAR NÖBETİNDE

Tatvan\'da alarm verildi, belediye ekipleri kar nöbetinde

Yoğun kar yağışı, tipi ve fırtınadan dolayı, Bitlis’in Tatvan ilçesinde kırmızı alarm verilmesiyle birlikte, Tatvan Belediyesi karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti.

Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte, Tatvan Belediyesi Saha Amirliği’nde toplanan karla mücadele ekipleri, yapılan planlamanın ardından harekete geçti ve ilçedeki 22 mahallede eş zamanlı olarak kar temizleme çalışması başlatıldı. Gece boyunca aralıksız devam eden çalışmalara katılan ekipler, mahallelerdeki cadde ve ara sokakların yollarını kardan temizledi. Yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı sürekli kapanan yolları açık tutmak için ekipler gün boyunca da çalışma yürüttü.

Karla mücadele ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, ilçedeki tüm yolları ulaşıma açık tutmaya çalışıyor. Kar temizleme çalışmaları sürerken, yapılan ihbarları değerlendiren belediye, yollarda mahsur kalan araçlar ve yolcuları kurtarma çalışması da yürütüyor.

Karla mücadele çalışmalarını Kültür Mahallesi’ndeki Saha Amirliği’nde koordine eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, 22 iş makinesi ve 150 personel ile birlikte aralıksız karla mücadele çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Aynı zamanda 10 kamyonun da kar taşıma çalışmaları için hazır bekletildiğini söyleyen Başkan Geylani, “Bütün ekiplerimizle sahadayız. İş makinelerimiz mahallelerde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Personellerimiz de hazır kıta ve aralıksız devam eden çalışmalarımızdan dolayı dönüşümlü olarak sahaya çıkıyorlar. Hafta sonu boyunca bölgede yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Şuan kar yağışı devam ediyor. İnşallah hiçbir vatandaşımız mağdur olmadan çalışmalarımızı güzel bir şekilde devam ettiğim bu yoğun kar yağışını atlatmış olacağız” dedi.

Geçen hafta da aynı şekilde ilçede yoğun kar yağışı yaşandığını anımsatan Başkan Geylani, “O zaman da ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışarak tüm yolları açık tuttu. Ayrıca, köy yollarının açılmasına da destek olduk ve okulların bahçelerini kardan temizledik. Esnaf ve vatandaşlar mağdur olmasın diye çarşı merkezindeki karları kamyonlarla şehir dışına taşıdık. Şuan devam eden yoğun kar yağışından dolayı yol açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Açılan yollar tipi ve fırtınadan dolayı tekrar kapandığı için aynı yol 3-4 kez açılmış oluyor” diye konuştu.

Çalışmaların gece gündüz aralıksız devam edeceğini kaydeden Başkan Geylani, “İlçemizdeki 7 bölgede eş zamanlı olarak yol açma çalışmalarımız devam edecek. Ardından yol genişletme çalışmaları yapılacak. Toplu taşıma araçlarının kullandığı güzergahlar ve ana yollara ağırlık veriliyor. Ara caddeler de aksatılmadan çalışmalar devam edecek. Sürücülerden ricamız, çalışmalarımızı aksatmayacak şekilde araçlarını park etsinler” dedi.

Oluşturulma Tarihi : 10 Şubat 2020 - Görüntüleme Sayısı : 33