TATVAN BELEDİYESİ LARVA VE SİVRİSİNEK İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tatvan Belediyesi Larva ve Sivrisinek İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Yaz aylarında sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Belediyemiz bünyesinde faaliyet yürüten Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sivrisinek, haşere ve larva ile mücadele çalışmasının olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Geylani yaptığı açıklamada, ‘Nisan ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca da artarak devam edecek. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde başlayarak devam ettiriyoruz. Bizler ilk olarak çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. Larva alanlarını 4 günde bir ilaçlayarak üremeleri engelliyoruz. Şuan mevcut sivrisineklerle ilgilide araçlarımız her gün ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor’ dedi.

Sivrisineklerin yüzde yetmiş kısmının bataklık alanlardan kaynaklandığını ifade eden Geylani son olarak sözlerine şöyle devam etti. ‘Yıllardan beri Tatvan’da sivrisinek ile ciddi mücadele yapılıyor ama bataklık alanlar ile ilgili bir çalışma yapılmamış. Bildiğiniz gibi sivrisinekler larvalarını yani yumurtalarını bataklık alanlara bırakıyor. İnşallah bu bataklık alanlarını da ortadan kaldırarak sivrisinekler ve haşereler ile mücadelemizi daha da arttıracağız’

Oluşturulma Tarihi : 22 Ağustos 2019 - Görüntüleme Sayısı : 22