BAŞKAN GEYLANİ OKÇULUK KURSUNU ZİYARET ETTİ

Başkan Geylani Okçuluk Kursunu Ziyaret Etti

Tatvan Belediyesi’nin katkılarıyla atıl durumda olan fuar alanındaki spor sahasında faaliyet yürüten kursta 7’den 70’e 80 kursiyer okçuluk eğitimi alıyor. 5 eğitmen tarafından kursiyerlere teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı olarak da okçuluğun tüm incelikleri öğretiliyor.

Kursiyerleri ziyaret eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Şehit Veysel Şirin Geleneksel Türk Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Timur’dan kurs ve kursiyerler ile ilgili bilgi aldıktan sonra, kursiyerler ile birlikte ok attı.

Belediye bünyesinde kurulan dernek ile şuan 11 branşta 140 sporcuyla hizmet verdiklerini belirten Belediye Başkanı Geylani sözlerini şu şekilde sürdürdü. ‘ 27 branş üzerine kurduğumuz spor kulübümüzün bir kısmını aktif hale getirdik. Okçuluk kursumuzda bunlardan biridir. Bireysel sporculuğu biraz ön planda tuttuk, tabi bunların yanında takım sporları da mevcut. Bizim buradaki tek amacımız gençlerimizin kendilerini spor alanında geliştirmelerine imkan sunmak. Bunun içinde imkanlarımız dâhilinde her geçen gün spora ve sporcuya destek sunmaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere okçuluk son dönemde oldukça popüler olan bir ata sporumuz. İlçemizde bu yönde bir talep vardı. Bizlerde bu istek ve taleplere istinaden Şehit Veysel Şirin Geleneksel Türk Okçuluk Spor Kulübü Derneği ve belediyemizin ortak girişimi ile okçuluğu da spor branşlarımıza dahil ettik ve birlikte böyle bir kurs açtık. Burada yaş farkı olmaksızın isteyen herkes gelip hem hobi olarak ok atabilecek hem de ok atmayı öğrenebilecek. Ben bu vesile ile kursun ilçemize hayırlı olmasını diliyor, kursiyerlerimize ise başarılar diliyorum” dedi.

Şehit Veysel Şirin Geleneksel Türk Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Timur kursa 7’den 70’e yoğun ilgi olduğunu ve amaçlarının ata sporu olan Okçuluğu bölgede yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Timur sözlerine şu şekilde devam etti. ‘Kursa şuan için toplam 80 sporcunun katılım gösterdi. Yazın Belediye Başkanımızın desteğiyle fuar alanındaki spor sahada kışın ise Kaymakam Bey'in desteğiyle gençlik Spor müdürlüğü kapalı spor salonunda derslerimize devam etmekteyiz. Kursa gelen kursiyerlerimize ve okçuluğun tüm incelikleri öğretmeye çalışıyoruz. Okçuluk bizim Ata sporumuz bizlerde bu kurs sayesinde ata sporumuzu yeni kuşaklara aktarmış olacağız. Buradaki çalışma amacımız hem genç kardeşlerimizin kötü yollarda, kahvelerde olmasını önlemek, hem de kendimize ait spor dallarıyla iç içe tutmaktır. Elimizden geldiğince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra ileriki süreçte yapılacak yarışmalara katılabilmek için sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Şehit Öğretmen Bayram Yasemin Tekin İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Zeynep Akçay ise yaptığı açıklamada, ‘Okçuluğa abisi sayesinde başladım. Okçuluğu çok seviyorum ve çok iyi faydaları var. Hedefim Türkiye’de Tatvan’ı temsil etmek’ dedi. Okçuluğun çok güzel bir spor olduğunu ifade eden Zeynep Akçay, herkesin mutlaka bu sporu yapmasını istedi.

Oluşturulma Tarihi : 9 Eylül 2019 - Görüntüleme Sayısı : 69